Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Delegació de Catalunya.

Galeria multimèdia

Vídeos

  • Entrevista a Benjamí Piña, especialista en el llevat Saccharomyces cerevisiae i investigador de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (CSIC). Font: Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)

  • Vídeo del llevat de gemmació (Saccharomyces cerevisiae) on es mostra una cèl·lula acabada de néixer creixent i executant un cicle cel·lular complet. Des del començament, s’observa la proteïna Whi5 en el nucli per la fluorescència verda de la seva fusió a sGFP. En arribar a una grandària crítica, la cèl·lula de llevat expulsa a Whi5 del nucli per a iniciar els processos cel·lulars que conduiran, primer, a la formació de la gemma i la replicació de l’ADN i, després, a la mitosi i divisió cel·lular. Whi5 és l'homòleg funcional de l'antioncògen pRB en mamífers, on també juga un paper clau inhibint l’entrada al cicle cel·lular. Font: Martí Aldea. Institut de Biologia Molecular de Barcelona (CSIC): www.ibmb.csic.es

  • Cèl·lula de llevat en gemmació que expressa dues proteïnes implicades en endocitosi, etiquetades al genoma amb proteïnes fluorescents anomenades mCherry i GFP, les quals emeten llum amb longituds d´ona diferents (vermell i verd, respectivament) a l’observar-les utilitzant un microscopi de fluorescència. Autora: Isabel María Fernández-Golbano (IBMB-CSIC).

  • Entrevista a Maribel Geli, especialista en el llevat Saccharomyces cerevisiae i investigadora de l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (CSIC). Font: Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)

Imatges natura

  • Creixement macroscòpico de Saccharomyces cerevisiae IFI 473, una soca de llevat del cava sobre un medi de cultiu sòlid. S'aprecia l'inici del creixement (dreta), a partir d'una cèl·lula, on cada punt és una colònia formada per més d'un milió de cèl·lules. A l'esquerra les colònies s'han unit, i hi ha milers de milions de cèl·lules. Foto: cedida per a l'exposició por Dr. A.V. Carrascosa. Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación CIAL (CSIC-UAM): www.ifi.csic.es

  • Creixement de Saccharomyces cerevisiae TG-CSIC al mosto albariño: l'enterboleixen els milers i milers de milions de cèl·lules que, al transformar el sucre en etanol, emiten gas que forma escuma a la superficie. Foto: cedida per a l'exposició por Dr. A.V. Carrascosa. Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación CIAL (CSIC-UAM): www.ifi.csic.es

Imatges història

  • Model egipci de fusta de la fabricació de cervesa. Foto: E. Michael Smith (Chiefio). Font: Wikimedia Commons. Aquesta imatge està sota llicència Creative Commons: Reconeixement i Compartir igual 3.0 No adaptada (CC BY-SA 3.0).

  • Pictografia proto-cuneïforme que enregistrava la producció de la cervesa. Probablement del sud de l'Iraq, fa uns 3100-3000 aC. © Trustees of the British Museum: http://www.britishmuseum.org

  • Reproducció d'un microscopi utilitzat per Leeuwenhoeck. Museu de la Història de la Medicina i la Ciència. Instituto de Historia de la Medicina y la Ciencia López Piñero (CSIC-UV)

  • Justus von Liebig (1803-1873). c. 1860. Foto: Franz Hanfstaeng. Font: Wikimedia Commons: http://commons.wikimedia.org. Aquesta imatge és de domini lliure per a qualsevol propòsit, sense cap condició llevat d'aquelles requerides per la llei.

  • Il·lustracions del llevat en les alteracions de la cervesa a Études de la bière (1876) de Louis Pasteur. Copyright Institut Pasteur: www.pasteur.fr

  • Il·lustracions del llevat a Études de la bière (1876) de Louis Pasteur. Copyright Institut Pasteur: www.pasteur.fr

  • Il·lustracions d'una placa de Saccharomyces pastorianus a Études de la bière (1876) de Louis Pasteur. Copyright Institut Pasteur: www.pasteur.fr

  • Sol·licitud de patent pel procés de fabricació de la cerveza. 1871. Copyright Institut Pasteur: www.pasteur.fr

Imatges laboratori

  • Membrana de la cèl·lula de llevat visualizado per algunes proteïnes de membrana que s'han fusionat amb marcadors fluorescents (RFP i GFP). El color groc resulta de la superposició de la llum d'ambdós marcadors. Foto: Masur. Font: Wikimedia Commons. Aquesta imatge està sota llicència Creative Commons Reconeixement i Compartir igual 3.0 No adaptada (CC BY-SA 3.0).

  • Cèl·lules de Sacharomyces cerevisiae per microscòpia d'interferència diferencial per contrast (DIC). La imatge es va fer amb un microscopi Olympus BX61 i un objectiu d'immersió (UPlanSApo 100× NA 1.40, Olympus) a temperatura ambient en un medi complet sintètic amb una càmera (SPOT, Diagnostic Instruments, Inc.) utilitzant software MetaMorph (MDS Analytical Technologies). Font: Wikimedia Commons: http://commons.wikimedia.org. Aquesta imatge és de domini lliure per a qualsevol propòsit, sense cap condició llevat d'aquelles requerides per la llei.

  • Microscòpia electrònica LT-SEM (llevats morts) d'una soca patentada de Saccharomyces cerevisiae, útil per fer la segona fermentació del cava. Foto: cedida per a l'exposició per Dr. A.V. Carrascosa. Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación CIAL (CSIC-UAM): www.ifi.csic.es

  • Observació en fresc (llevats vius) per microscòpia òptica per contrast Nomarsky d'una soca de Saccharomyces cerevisiae, patentada, que s'utilitza per fer vi Albariño. Foto: cedida per a l'exposició per Dr. A.V. Carrascosa. Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación CIAL (CSIC-UAM): www.ifi.csic.es